De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende opmerking stamt niet uit de 21e eeuw, maar is te vinden in het Manuel des officiers de bouehe, een culinaire gids uit 1759. Er blijkt duidelijk uit hoe rijk het culinaire leven toentertijd al was. Van het luisterrijke en bonte laatmiddeleeuwse banket tot aan het intieme souper van de Franse Revolutie maakte de gastronomie dan ook een grote ontwikkeling door, die door Barbara Ketcham Wheaton in DE SMAAK VAN VERLEDEN wordt beschreven. In dit boek schetst zij de geschiedenis van de haut cuisine en de cuisine bourgeoisg. Ze richt zich daarbij evenzeer op sociaal-historische als op culinaire aspecten, zodat zowel de historicus als de fijnproever aan hun trekken komen. De auteur heeft bovendien een groot aantal recepten opgenomen die de lezer in staat stellen de evolutie van de Franse kookkunst ook in de keuken en op tafel te volgen. Zo maak je bijvoorbeeld 'asperges vermomd als erwten'. Neemkleine asperges; snijd de punten in stukjes van het formaat van erwten; was ze goed en dompel ze twee tot drie keer in kokend water; laten uitlekken en op het vuur zetten met een behoor- lijke klont boter, een boeket van peterselie, sjalotjes, een kruidnagel en een beetje bonekruid; voeg er een mespunt meel aan toe; giet er bouillon bij met een beetje suiker en zout; laten koken en indikken; afmaken met een mengsel van eigeel en room. Uit Les soupers de la cour (1755).
De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton, net exemplaar
Uitgeverij Bert Bakker, paperback, 384 pagina's
ISBN 9035105257
Prijs exclusief verzendkosten
Dit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.
Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.
Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - The Book of Preserves, Mary Norwak
Jams, Chutneys, Pickles and Jellies
With its variety of jams, jellies, chutneys, mustards, and syrups to choose from, The Book of Preserves provides a wealth of traditional country recipes. Illustrated in color with step-by-step…€ 18,95 - De aardappel, Alma Huisken
Alles over de pieper. Met vele recepten.
Aanbeden door de Inca`s, gemanipuleerd door de wetenschap en bijna over de gehele wereld gegeten: de aardappel. Alma Huisken belicht de geschiedenis en geeft duizend-en-één…€ 17,50 -52%
BELGO kookboek, Denis Blais en André PlisnierDe recepten van het origineelste Belgische restaurant buiten Belgie - officieel verkozen tot het beste restaurant van Londen
Leer mosselen bereiden op twintig verschillende manieren. Ontdek het geheim om de beste frieten ter…€ 18,50 € 8,95- Tools for Cooks, Christine McFadden
Keukengerei van A tot Z
Nederlandstalig
Recepten van o.a. Jamie Oliver, Alain Ducasse, Ken Hom en Alice Waters
Tips bij het aankopen van het beste keukengerei
Inclusief lijst met gespecialisseerde kookwinkels in Nederland en…€ 8,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 Tip van Stip
Baker, Dean Brettschneider and Lauraine JacobsThe Best of International Baking from Australia and New Zealand Professionals
Winner of the Best Bread Book - English award at the Gourmand World Cookbook Awards 2001
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and…€ 45,00 € 35,00- Feast, Roy Strong
A History of Grand Eating
Sharing a grand meal has always been a complex social event. Feasts have been used to celebrate significant occasions, to parade rank and hierarchy, and to flatter and influence people. There has always…€ 24,95 - Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 - Geschiedenis van het kostuum, Henny Harald Hansen
In kleur
Geschiedenis van het kostuum bevat bijna 700 afbeeldingen in kleur, verspreid over 96 pagina's. Er zijn ongeveer acht afbeeldingen per pagina, en elke pagina is voor zover mogelijk als één geheel samengesteld. Alle…€ 8,95