Eigentijds vegetarisch, Maria Elia
Ruim 120 recepten die je smaakpapillen verrassen
Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek recepten bijeengebracht vol sensationele smaken, kleuren en samenstellingen, waarin groenten uiteraard de hoofdrol spelen.
Maria's recepten combineren haar voorliefde voor wereldse smaken met haar creativiteit in de keuken. Zo dient bij haar de klassieke baklava als inspiratie voor een hartige plaattaart met dadels en tomaten en vult zij samosa's met de Europese smaken van flespompoen en ricotta. Haar recepten sporen ook aan tot improviseren: van haar maïspolenta maak je eenvoudig maïs-blini's als je daar meer trek in hebt.
Tussen de recepten door geeft de auteur onder de noemer 'Texturen van' een variëteit aan ideeën voor de bereiding van haar favoriete ingrediënten. Neem een aubergine: Maria laat zien hoe je hem rookt boven een gasvlam, en vervolgens in een curry kan verwerken. Of hoe je hem samen met een aardappel pureert, grillt, of rond mozzarella wikkelt. Of hoe je hem juist op z'n Japans grillt met miso, of tot een mediterrane salade hakt. Maria's unieke aanpak zal de thuiskok een aantal fantastische, geïnspireerde ideeën leveren voor het gebruik van eenvoudige ingrediënten zoals bietjes, pruimen of koffie.
Maria Elia groeide op onder het fornuis in het Grieks-Cypriotische restaurant van haar vader. Haar plezier in het koken evolueerde geleidelijk tot een ware passie, die haar de hele wereld rond bracht. Ze werkte achtereenvolgens in Italië, Amerika, Australië en Spanje. Deze internationale invloeden zijn terug te vinden in Maria's kookstijl, die haar in het Londense restaurant Delfina's jubelende kritieken opleverde. Maria verschijnt regelmatig op tv en schrijft voor diverse culinaire bladen. Eigentijds vegetarisch is haar eerste boek.
Eigentijds vegetarisch, Maria Elia, net exemplaar (nieuwstaat)
Fontaine Uitgevers, hardcover, 24,8 x 22,8 x 1,8 cm, 176 pagina's
ISBN 9789059562950
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Vegalicious, Alice Hart
Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
141 culinaire, vegetarische recepten
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met…€ 14,95 - World Food Café 2, Chris & Carolyn Caldicott
Makkelijke vegetarische recepten
Nederlandstalige uitgave
De recepten van het World Food Café - restaurant in Londen - zijn populair. Van het eerste boek World Food Café (1999) werden ruim 20.000 exemplaren verkocht. Voor het…€ 28,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 Tip van Stip
Bos op je bord, Ria LoohuizenTip van Stip
Paddestoelen om te plukken en om te eten. Met 150 recepten voor de fijnproever.
'Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck', schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn…€ 24,95- Honey & Co., Sarit Packer & Itamar Srulovich
Ons eten uit het Midden-Oosten
Honey & Co is hét Londense restaurant van het moment en winnaar van The Observer Newcomer of the Year Award 2013. Ze werkten eerder voor Yotam Ottolenghi, als patissier en als chef-kok. Ze zijn een…€ 16,95 -40%
Artacucina, Wiebke van der Scheer & Margré MijerArtacucina is een kunst-kookboek met 160 pagina's vol prachtige kunstwerken en bijzondere recepten. Een feest voor mensen die van mooie en lekkere dingen houden.
Neem een kijkje in de keuken van galerie Artacasa waar kunst en…€ 14,95 € 8,95- Bieslook & Polenta, Susann Probst & Yannic Schon
Vegetarisch koken op z'n Berlijns
Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit heel de wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol…€ 24,95 - SLA, Ida de Haart
EEN HANDBOEK VOOR GROEN, GEZOND EN GEWELDIG ETEN
Dat eten vaak onweerstaanbaar is, wisten we al. Dat eten zó lekker is dat je vergeet dat het ook nog supergezond kan zijn, is alleen maar mooi meegenomen. Er wordt al genoeg…€ 18,95 - Natural Basics, Friedrich Bohlman en Martina Kittler
Alles wat je voor een goed leven en een goede voeding moet weten
Go basic! Eerlijke levensmiddelen zonder onaangename verrassingen. Leren met plezier en koken vanuit je buik. Met recepten naar ieders smaak: vegetarisch of…€ 8,95 - Smullen met pompoen, Nicole van Leeuwen
Meer dan 100 bijzondere gerechten
De pompoen is in opmars. De felgekleurde vrucht is vrijwel het hele jaar door te verkrijgen, niet alleen in natuurwinkels, maar ook in steeds meer supermarkten. Pompoen is lekker, veelzijdig,…€ 14,95