Alles over KAAS, Fiona Beckett
Een cursus om kennis te maken met de wereld van kaas met 44 inspirerende recepten om optimaal te genieten.
Een van de simpelste geneugten van het leven is een stuk kaas, wat brood en een glas wijn. Eén stukje goede cheddar kan al de hemel op aarde zijn, maar er zijn gelukkig nog veel meer kazen op de wereld. In dit uitgebreide en toegankelijke boek laat Fiona Beckett zien welke soorten kazen er allemaal zijn en wat u ermee kunt doen.
In het hoofdstuk: 'De wondere wereld van kaas' leest u hoe kaas wordt gemaakt en waarom er zoveel verschillen in smaak en uiterlijk zijn. Wanneer u eenmaal weet welke soorten kazen er zijn, kunt u er gemakkelijker een drankje bij zoeken.
In het hoofdstuk: 'Kaas serveren' leest u hoe u een perfect kaasplateau kunt samenstellen. Ook krijgt u originele tips voor individuele kaasborden en leuke kaas-wijnfeestjes.
Bent u wat beter bekend met alle soorten kaas, ga dan verder met het hoofdstuk: 'Koken met kaas'. Fiona geeft haar eigen draai aan bekende favorieten in recepten als Extra krokante macaroni met kaas en Lavendelhoning-vanillecheesecake. Daarnaast laat ze zien hoe u optimaal van elk seizoen kunt genieten, met heerlijke, originele lente-, zomer-, herfst- en wintersalades. Vergeet de zelfgemaakte bijgerechten die uw kaasplateau zo bijzonder maken niet, zoals Brood met zaden en venkelzaad of Kweeperencompote met rode wijn en kruidnagel.
Fiona Beckett is een bekroonde journalist en door het prestigieuze Guild of Food Writers uitgeroepen tot culinair journalist van het jaar.
Met smaakvolle foto's van Richard Jung
Alles over KAAS, Fiona Beckett, net exemplaar
Veltman Uitgevers, harde kaft met stofomslag, 26,2 x 22,4 x 1,8 cm, 160 pagina's
ISBN 9789048302239
Prijs exclusief verzendkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- French Cheeses
About: flavours, aromas, textures, regional specialities and producers.
A guide to over 350 French cheeses from Alsace to Vancluse, this illustrated book covers classic French cheeses to little-known regionalspecialities. It…€ 8,95 Tip van Stip
Bos op je bord, Ria LoohuizenTip van Stip
Paddestoelen om te plukken en om te eten. Met 150 recepten voor de fijnproever.
'Sommighe zijn eetbaar; sommighe fenijnigh ende doodelijck', schreef de Vlaamse geneesheer Dodoens in 1554. Ook oude volksnamen zijn…€ 24,95- Honey & Co., Sarit Packer & Itamar Srulovich
Ons eten uit het Midden-Oosten
Honey & Co is hét Londense restaurant van het moment en winnaar van The Observer Newcomer of the Year Award 2013. Ze werkten eerder voor Yotam Ottolenghi, als patissier en als chef-kok. Ze zijn een…€ 16,95 - Vegalicious, Alice Hart
Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
141 culinaire, vegetarische recepten
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met…€ 14,95 - River Cafe Kookboek Groen, Rose Gray en Ruth Rogers
Ruth Rogers en Rose Gray staan bekend om hun verfrissende, originele kijk op de Italiaanse cucina rustica, de landelijke keuken. Iedere zomer speuren zij het Italiaanse platteland af op zoek naar nieuwe inspiratie voor The River…
€ 24,95 - The Book of Preserves, Mary Norwak
Jams, Chutneys, Pickles and Jellies
With its variety of jams, jellies, chutneys, mustards, and syrups to choose from, The Book of Preserves provides a wealth of traditional country recipes. Illustrated in color with step-by-step…€ 18,95 - Puur Eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een 'beweging' in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.
'De meeste…€ 18,50 - Het ei, Michel Roux
Het ei is in al zijn eenvoud misschien wel het meest complete en veelzijdige voedingsmiddel in de keuken. Het speelt de hoofdrol in uiteenlopende gerechten, van een eenvoudige omelet of klassieke gruyèresoufflé tot de…
€ 18,95 - Kaas, Paul Gayler
meer dan 130 vernieuwende recepten
Kaasexpert Paul Gayler is in dit boek uitgegaan van de karakteristieke eigenschappen van zowel populaire als minder bekende kaassoorten, om die vervolgens met andere ingrediënten te combineren.…€ 11,95