Cha, Cha, Cha, tja, wat zullen we eten?, Lizet Kruyff
Vergeten eten
Culinair historica Lizet Kruijff beschrijft talloze gerechten, ingrediënten, bereidingswijzen en Hollandse voedseltradities.
Met foto’s (uit het archief van Spaarnestad Photo Haarlem) die een terugblik werpen op inmiddels vervlogen tijden. Het is nog maar 100 jaar geleden dat huisvrouwen een dagtaak hadden aan het voeden van de familie.
De propere keukentjes, de kinderen met een strik in hun haar, de grote pannen, het wecken.
De tijd dat de groenteboer aan de deur kwam. Net als de melkboer met zijn kar met paard. De melk werd uit een bus geschept.
Over feest en extraatjes maar ook over de hongerwinter, gaarkeukens en voedseldistributie.
Verder foto’s en beschrijvingen van ‘vergeten eten’ als raapsteeltjes, jutteperen, haverwortel, gruttenbrij, stokvis, rolpens met lawaaisaus en de boterham tevredenheid.
Cha, Cha, Cha, tja, wat zullen we eten?, Lizet Kruyff, net exemplaar
Scriptum, hardcover, 240 pagina's
ISBN 9789056945191
Prijs exclusief verzenkosten
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- De aardappel, Alma Huisken
Alles over de pieper. Met vele recepten.
Aanbeden door de Inca`s, gemanipuleerd door de wetenschap en bijna over de gehele wereld gegeten: de aardappel. Alma Huisken belicht de geschiedenis en geeft duizend-en-één…€ 17,50 - The Kitchen Boy, Robert Alexander
A Novel of the Last Tsar
Drawing from decades of work, travel, and research in Russia, Robert Alexander re-creates the tragic, perennially fascinating story of the final days of Nicholas and Alexandra Romanov as seen through the…€ 8,95 - Timpen, hinkelen & pierebollen, Jack Botermans e.a.
Spelen in de Lage Landen
Overzicht van populaire spelen en volksvermaken in Nederland en België van de middeleeuwen tot in onze eeuw.
Timpen, hinkelen & pierebollen, Jack Botermans, Nicolette Visser en Tony Burrett,…€ 8,00 - Eten en eetlust in Nederland (1840-1990), Anneke H. van Otterloo
Een historisch-sociologische studie
Dit boek gaat over veranderingen in eetgewoonten en opvattingen over eten. Vooral veranderingen in sociale ongelijkheid staan centraal. In de afgelopen anderhalve eeuw heeft Nederland zich…€ 14,95 - Koken in de jaren tachtig, Hans Belterman
Een nieuwe stijl
Eerste druk
Retroboek / mooi tijdsdocument
Verstandiger: kleinere porties, minder vet, suiker en zout, kortere kooktijden. Nòg lekkerder: Natuurlijke smaak, verse ingrediënten, een lust voor het oog.
Het…€ 8,95 - Het Grote Jaren 50 Boek, Erik Somers, Paul Brood en René Kok
Een eigentijdse visie op de jaren ’50. Het brengt Nederland en de Nederlanders in beeld, met bekende en minder bekende foto’s van vele fotografen, in kleur en zwart-wit.
Was het nu een periode van gezelligheid, warmte en…€ 34,95 - Liever kleine baas dan grote knecht, Tessel Pollman
De Nederlandse middenstand 1920-1970
Dit boek geeft een meeslepend en vaak verrassend beeld van de kleine ondernemer tussen 1920 en 1970, een grote beroepsgroep waarmee iedereen te maken had en die steeds zeldzamer is…€ 14,95 - Koks en keukenmeiden, Johannes van Dam en Joop Witteveen
Amsterdamse kookboeken uit de Gastronomische Bibliotheek en de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
Koks en keukenmeiden gebruikten ze, Johannes Van Dam en Joop Witteveen lezen ze: Waarom nam een arts in de zeventiende…€ 8,95 -64%
De perfecte gastvrouw, Caroline BartyRecepten uit het verleden
Een gids van nu, boordevol jaren-vijftigplezier!
Word een gevierde gastvrouw en beleef het raffinement van de jaren vijftig in je eigen huis! Huisvrouwen uit de jaren vijftig hadden zeeën van tijd om…€ 12,50 € 4,50