MoVida, Frank Camorra
Spaanse culinaire avonturen
'Ooh wat een hebbeboek! Een Spaanse kookbijbel met veel klassiekers – van paellas en tapas tot flan en sangria – maar ook een paar spannende, vernieuwende zoals oesters met komkommersorbet of geroosterd buikspek met kweepeeraïoli.
In MoVida deelt chef-kok en restauranteigenaar Frank Camorra zijn passie voor Spaans eten. Dit boek, met 116 overheerlijke recepten en heel veel zeer bruikbare informatie over Spaanse ingrediënten en kooktechnieken, weet de essentie en de overdaad van de Spaanse keuken vast te leggen.
Het boek is praktisch opgebouwd in dertien hoofdstukken waarin elk onderwerp aan bod komt, van tapas, soepen en embutidos tot groenten, vlees en vis en schaaldieren. Met welbekende Spaanse klassiekers als tortilla en paella, maar ook meer vernieuwende recepten als geroosterd buikspek met kweepeeraïoli en salade van gegrilde bacalao met sinaasappel, peterselie en paprika.
Frank Camorra's restaurant MoVida in Melbourne werd door de Australische Gourmet Traveler al het beste Spaanse restaurant van het continent genoemd. De opwinding van MoVida spat van de pagina's van dit prachtige boek en geen enkele liefhebber van Spaans eten zal Franks smaaksensaties kunnen weerstaan. Frank Camorra werd geboren in Barcelona en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Australië. Na een reis door Spanje in 2000 raakte hij geïnspireerd door zowel de moderne als traditionele aspecten van de Spaanse keuken. In zijn restaurant Movida in Melbourne zet hij zijn gasten met veel passie de smaken van zijn geliefde Spanje voor.
De Spaanse keuken rukt nog steeds op en wie dit boek ziet, weet meteen waarom. Delicious
Nederlandstalig
MoVida, Frank Camorra & Richard Cornish, goed exemplaar
Fontaine Uitgevers, paperback met dikke kaft, 365 pagina's
ISBN 9789079388011
Prijs exclusief verzendkosten (pakketpost, het boek is te dik voor de brievenbus)
Gratis verzending binnen Nederland bij een aankoop van € 50,00 en meer
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Tools for Cooks, Christine McFadden
Keukengerei van A tot Z
Nederlandstalig
Recepten van o.a. Jamie Oliver, Alain Ducasse, Ken Hom en Alice Waters
Tips bij het aankopen van het beste keukengerei
Inclusief lijst met gespecialisseerde kookwinkels in Nederland en…€ 8,95 - Puur Eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een 'beweging' in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af.
'De meeste…€ 18,50 - De omweg naar Santiago, Cees Nooteboom
De omweg naar Santiago is een van de mooiste reisboeken uit de Nederlandse literatuur. Het is de neerslag van alle omzwervingen van Cees Nooteboom in Spanje, waarbij hij de lezer meeneemt op zijn ontdekkingstocht door de…
€ 12,50 - The perfect Cookbook, David Herbert
Over 120 classic recipes that work every time
The perfect Cookbook is the book you wish you'd been given when you left home
Nowadays few of us are taught the sort of real home cooking we all adore. We love to eat lasagne, roast…€ 8,95 -48%
Specerijen, Jane LawsonDe kleurijke wereld van geuren en smaken
Met meer dan 250 recepten
Specerijen is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transformeren en hun onmisbare plaats in…€ 28,50 € 14,95Tip van Stip
Baker, Dean Brettschneider and Lauraine JacobsThe Best of International Baking from Australia and New Zealand Professionals
Winner of the Best Bread Book - English award at the Gourmand World Cookbook Awards 2001
This book is in stock in our warehouse in the Netherlands and…€ 45,00 € 35,00- De stad der wonderen, Eduardo Mendoza
Het mooiste boek over Barcelona dat ooit is geschreven - een historische klassieker!
De stad der wonderen is een onvergetelijke kroniek over Barcelona tussen de twee wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929.
Een halve eeuw…€ 8,95 - Floyd on Spain, Keith Floyd
Keith Floyd ventures beyond the paella to discover the rich diversity of Spanish cuisine, one of Europe's best-kept culinary secrets. From the rustic simplicity of Rabbit with Wild Mushrooms to the exotic, Moorish-style Spinach…
€ 21,95