De aardappel, Alma Huisken
Alles over de pieper. Met vele recepten.
Aanbeden door de Inca`s, gemanipuleerd door de wetenschap en bijna over de gehele wereld gegeten: de aardappel. Alma Huisken belicht de geschiedenis en geeft duizend-en-één wetenswaardigheden over deze bijzonder appetijtelijke knol. Ze biedt bewaartips, legt begrippen uit als `phythopthora`, `blauw` en `glas` en schetst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van teelt en verwerking. Een inventarisatie zowel van de belangrijkste in Nederland voorkomende rassen als van befaamde en oeroude buitenlandse rassen is in dit boek opgenomen. Van de Hollandse Pimpernel tot de Franse Belle de Fontenay en de Britse Forty Fold. Het boek staat vol met heerlijke recepten: echte huzarensalade, aardappel met kaviaar, friet, kroketjes met vis, afkokers met hachee, poffers uit de oven, gebakken piepers in spekvet, hartige gratins, zoete aardappeltaarten, soepen, puree op z`n Frans, gnochhi uit Italië. raclette uit de Alpen en stamppotten uit de Lage Landen.
De aardappel, Alma Huisken, zo goed als nieuw exemplaar
Contact, hardcover, 287 pagina’s
ISBN 9025421989
Prijs exclusief verzendkosten.
Dit vindt u misschien ook interessant / you might also find this interesting
- Koken voor veel mensen, Joost Schipper
Diners, tienerfeesten, koude buffetten voor 8, 14, 21 of nóg meer personen
Koken voor veel mensen, Joost Schipper
Uitgeverij Luitingh, paperback, 191 pagina’s
ISBN 9024514797
Prijs exclusief verzendkosten€ 8,95 - ‘Bier’, Udo Pini
Tal van wetenswaardigheden over bier en alle aspecten verbonden aan deze eeuwenoude drank. Een heel leuk lees- en kijkboekje met ludieke, commerciële en soms ook wetenschappelijke informatie.
‘Bier’, Udo Pini, zo goed als…€ 6,00 - Boerin, Martine Kruider, NIEUW BOEK
‘Boerin’ gaat verder waar `Boer zoekt vrouw` is geëindigd.
Over boeren hoor je de laatste tijd erg veel. Er lijkt een ware hype te zijn ontstaan rond die knappe boer op de tractor. Klopt dit romantische beeld wel? Hoe herken…€ 12,50 - Gerechten met een verhaal, Heleen Sancisi-Weerdenburg en Kees Vellekoop
Waarom heetten generaals in het Turkse leger soepkokers? Sinds wanneer eten de Italianen spaghetti? Hoe smaakten Indische gerechten in de tijd van ons koloniale verleden? Wat voor rol speelt boeuf-en-daube in ‘To de…
€ 8,95 -25%
Het Grote Frietboek, Ed&EdWanneer raakten wij in Nederland bezeten van zon lekkere zak patat? Wie waren het eerst: de Fransen of de Belgen? Waarom mag onze frietsaus geen mayonaise heten?
Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over frites en gastronomie gaat…€ 6,00 € 4,50- De hongerige stad, Carolyn Steel
Hoe voedsel ons leven vormt
In De hongerige stad kiest Carolyn Steel voor een geheel nieuwe benadering van allerlei actuele problemen rond de manier waarop we eten. In dit enthousiaste en visionaire boek volgt de auteur het spoor…€ 14,95 - Cha, Cha, Cha, tja, wat zullen we eten?, Lizet Kruyff
Vergeten eten
Culinair historica Lizet Kruijff beschrijft talloze gerechten, ingrediënten, bereidingswijzen en Hollandse voedseltradities.
Met foto’s (uit het archief van Spaarnestad Photo Haarlem) die een terugblik werpen op…€ 12,50 - De tao van stamppot, André Wolf
Koken met lichaam ziel en geest
De tao van stamppot is geen gewoon kookboek, maar een rijke verzameling recepten, verhalen, anekdotes, dialogen, tips, parabels, grapjes en spirituele adviezen. Het boek is gedeeltelijk opgezet als…€ 8,95 - Food in Antiquity, Don Brothwell and Patricia Brothwell
A survey of the diet of early peoples
A world-wide survey of the eating and drinking habits of early peoples, Don and Patricia Brothwell's Food in Antiquity covers a broad geographical range, from the early populations of Asia,…€ 14,95 - De smaak van het verleden, Barbara Ketcham Wheaton
De Franse keuken van 1300 tot 1789
'Wat! Alweer een over koken? zal de lezer wellicht zeggen. Sedert een aantal jaren wordt het publiek overspoeld door een ware vloedgolf van dergelijke geschriften,' Deze zo modern aandoende…€ 8,95